Een omheining paarden plaatsen

Een goed weiland vinden voor jouw paarden is niets vergeleken het vinden van een goede omheining. Een goede omheining zorgt ervoor dat jouw paard veilig op zijn plek wordt gehouden en niet kan ontsnappen. Vandaag de dag bestaan er veel verschillende soorten omheining paarden. Veel paardenhouders gaan voor extreme omheiningen waar schokdraad bij gebruikt wordt. De meningen over schokdraad verschillen nogal. Schokdraad is zeker een effect middel als omheining, maar of het helemaal diervriendelijk is, daar zijn de meningen nogal verschillend over. In deze blogpost geef ik daarom het alternatief, natuurlijke omheiningen. Lees gauw verder en kom meer te weten hoe je op een diervriendelijke manier een omheining paarden kunt plaatsen.

Maak gebruik van de natuur 

Is jouw weiland in een bosachtig gebied of wordt het op natuurlijke wijze al (deels) afgeschermd? Maak dan juist gebruik hiervan. Je kunt het open gebied tussen de bomen opvullen met struiken en en ander natuurlijk materiaal. Al jarenlang hielden mensen op natuurlijke wijze hun paarden bij zich terwijl ze gebruik maakte van wat ze hadden. Je kunt natuurlijk zorgen voor een extra omheining met hekwerk voor de extra zekerheid, maar wees niet bang om gebruik te maken van alles wat je al hebt.

Houten omheining

Een houten omheining is misschien wel de beste omheining voor paarden. Je hebt de zekerheid dat je een stevige omheining hebt zonder uitbreekmogelijkheden. Daarnaast is een houten omheining diervriendelijk en kan een paard veilig grazen. Zorg dat je de omheining hoog genoeg maakt zodat je de kans op ontspanningen verkleind. 

Online mogelijkheden

Voor meer natuurlijke omheiningen kun je terecht bij verschillende websites. Je kunt zelfs op zoek gaan naar bedrijven die jou kunnen helpen bij het plaatsen van een natuurlijke omheining voor paarden. Op deze manier weet je honderd procent zeker dat je verzekerd bent van een professionele en diervriendelijke aanpak. Je kunt eenvoudig contact opnemen en informatie inwinnen over de werking van natuurlijke omheiningen en de mogelijkheden voor jouw weiland en paarden zijn. Ben je op zoek naar een goede omheining voor paarden, maar wil je liever niet gebruik maken van schokdraad? Ga dan voor een natuurlijk alternatief. Maar een afzetting en omheining van natuurlijke materialen en werk met de middelen die je tot jouw beschikking hebt. Ook kun je kiezen voor een houten hekwerk of contact opnemen met professionele bedrijven die kunnen helpen met de natuurlijke omheining voor weilanden. Er zijn genoeg mogelijkheden waarop jij jouw paarden veilig buiten kunt laten grazen in een weiland met een natuurlijke omheining.

Voor meer informatie spreek met Arfman.


Delen